Το υγραέριο είναι καθαρό καύσιμο…

Το υγραέριο είναι καθαρό καύσιμο, φιλικό προς το περιβάλλον, με καθαρότερες καύσεις του κινητήρα, άρα με μειωμένη εκπομπή ρύπων (10-15% μικρότερη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα, 80% λιγότερα οξείδια αζώτου) και καρκινογόνων σωματιδίων (περίπου 95% μικρότερη ποσότητα σωματιδίων σε σχέση με τους βενζινοκίνητους κινητήρες), γι’ αυτό και υπάρχει πολύ μέλλον στη χρήση του.

ΡύποςΑμόλυβδη ΒενζίνηΠετρέλαιο Κίνησης
CO-55%-94%
HC-45%-81%
NOx-58%-57%
CO2-12%-4%
Σωματίδια-39%

Το υγραέριο έχει μηδενική περιεκτικότητα σε μόλυβδο και ρυπαίνει σε ποσοστό -55% με μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και οξείδια του αζώτου (NOx) την ατμόσφαιρα σε σύγκριση με την αμόλυβδη βενζίνη.

Το υγραέριο κίνησης έχει υψηλή δημοτικότητα σε αρκετές χώρες συμπεριλαμβανομένων των: Αυστραλίας, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χόνγκ Κόνγκ, Ινδίας, Φιλιππίνες, FYROM, Νότια Κορέα, Σερβία, Σρι Λάνκα και Τουρκία.

Είναι επίσης διαθέσιμο στα μεγαλύτερα πρατήρια καυσίμων σε πολλές χώρες.

Στη Δημοκρατία της Αρμενίας, π.χ. το υπουργείο μεταφορών υπολογίζει ότι το 20 έως 30% των οχημάτων χρησιμοποιούν υγραέριο κίνησης, επειδή προσφέρει μια πολύ φτηνή εναλλακτική λύση και στο ντίζελ και στη βενζίνη, έχοντας λιγότερο από τη μισή τιμή της βενζίνης και περίπου το 60% του ντίζελ.

Scroll to Top