Τι είναι το υγραέριο;

Τι είναι το υγραέριο;

Χρησιμοποιώντας το υγραέριο ή το φυσικό αέριο ως εναλλακτικό καύσιμο, το κόστος της κατανάλωσης του κινητήρα σας μειώνεται σχεδόν στο μισό (50%) παίρνοντας ως παράγοντα ότι η τιμή του υγραερίου (LPG) είναι η μισή από αυτή της βενζίνης.

Σύσταση υγραερίου.

Το υγροποιημένο αέριο πετρελαίων, το γνωστό LPG (Liquified Petroleum Gas) είναι ένα μείγμα υδρογονανθράκων, με κύρια συστατικά το προπάνιο (C3H8) και το βουτάνιο (C4H10). Παράγεται κυρίως κατά την εξαγωγή του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, αλλά και από τη διύλιση του πετρελαίου.

Το υγραέριο βρίσκεται σε αέρια μορφή σε ατμοσφαιρικές συνθήκες, ενώ υγροποιείται εύκολα με μικρή αύξηση της πίεσης του σε συνθήκες περιβάλλοντος. Συνήθως, προστίθεται σε μικρή αναλογία κάποιο συστατικό με πολύ ισχυρή οσμή, ώστε να είναι εύκολα ανιχνεύσιμες τυχόν διαρροές.

Τι είναι το υγραέριο; - Σύσταση Φυσικού Αερίου
Τι είναι το υγραέριο; - Χρήσεις Υγραερίου

Χρήσεις Υγραερίου.

Το υγραέριο (LPG) είναι το καύσιμο που μπορεί να καλύψει σχεδόν όλες τις ενεργειακές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, όπως :

  • Αυτοκίνηση.
  • Θέρμανση & ψύξη εσωτερικών, εξωτερικών χώρων.
  • Εξειδικευμένες εμπορικές και βιομηχανικές χρήσεις.
  • Παραγωγή ζεστού νερού.
  • Και πολλές άλλες.

Μεταξύ άλλων, το υγραέριο είναι το μόνο καύσιμο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και για κάθε εμπορική ή βιομηχανική χρήση.

Φυσικά η ποιο διαδεδομένη χρήση του υγραερίου είναι η υγραεριοκίνηση οχημάτων, καθώς θεωρείται το σημαντικότερο εναλλακτικό καύσιμο σε όλη την Ευρώπη.

Τι είναι το υγραέριο;

ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ

Θέλετε Προσφορά για LPG ή CNG? Έχετε ερωτήσεις που αφορούν την υγραεριοκίνηση ή την αεριοκίνηση?

Μεταφορά, αποθήκευση.

Σε υγροποιημένη μορφή και φυσικά υπό πίεση, το υγραέριο μεταφέρεται με ευκολία και αποθηκεύεται με ασφάλεια σε δεξαμενές και φιάλες διαφόρων χωρητικοτήτων, για χρήση βιομηχανική, εμπορική και οικιακή.

Περιβάλλον, υγεία.

Έναντι των άλλων ορυκτών καυσίμων το υγραέριο είναι ένα από τα φιλικότερα προς το περιβάλλον καύσιμα, του οποίου η χρήση συμβάλλει στο περιορισμό του παγκόσμιου αποτυπώματος άνθρακα και συνεπώς στον περιορισμό των επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή.

Το βασικό του πλεονέκτημα της καύσης του υγραερίου είναι ότι ΔΕΝ εκπέμπει, σχεδόν καθόλου αιθάλη, η οποία και επιβαρύνει την ανθρώπινη υγεία

Ένα ακόμα βασικό πλεονέκτημα του υγραερίου είναι ότι είναι αέριο καύσιμο με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, σε σχέση με τα υπόλοιπα στερεά και υγρά ορυκτά καύσιμα.

Scroll to Top

ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ