Υγραεριοκίνηση και Ασφάλεια

Πολλά έχουν γραφτεί και ακουστεί για την ασφάλεια των αυτοκινήτων που εφοδιάζονται με συστήματα υγραεριοκίνησης και αεριοκίνησης, τα οποία όμως, όπως και έχει αποδειχτεί είναι απόλυτα ασφαλή αρκεί να τοποθετούνται από ειδικευμένους μηχανικούς και σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές και προδιαγραφές.

Υγραεριοκίνηση και Ασφάλεια

Το υγραέριο είναι ασφαλές

Από το νόμο η πλήρωση της δεξαμενής υποχρεούται να φτάνει έως το 80% προκειμένου να μένει ωφέλιμος χώρος, σε περίπτωση απότομης αύξησης της θερμοκρασίας και αυτό γίνεται αυτόματα κατά την πλήρωση της.

Οι δεξαμενές καυσίμου (ρεζερβουάρ) είναι σχεδιασμένες ώστε να πληρούν αυστηρότατες προδιαγραφές ασφαλείας και έχουν κατασκευαστεί από ειδικές επενδύσεις οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ατσάλι.

Το μέσο βάρος τους είναι περίπου 20 με 40 κιλά κενές και 55 με 60 κιλά γεμάτες και σε περίπτωση τρακαρίσματος του οχήματος αντέχουν σε τεράστιες δυνάμεις, χωρίς παραμόρφωση ή διαρροή.

Εκτός του παραπάνω τα συστήματα υγραεριοκίνησης διαθέτουν βαλβίδα εκτόνωσης για αποφυγή έκρηξης σε περίπτωση που για κάποιο λόγο αυξηθεί πολύ η εξωτερική θερμοκρασία.

Επιπλέον η ροή του υγραερίου διακόπτεται αυτόματα από ηλεκτρονικές βαλβίδες μόλις σταματήσει ο κινητήρας του οχήματος.

Το υγραέριο είναι ένα εναλλακτικό είδος καυσίμου που προσφέρει μέγιστη οικονομία σε σύγκριση με την βενζίνη και είναι απόλυτα ασφαλές.

Όλα τα συστήματα που τοποθετούμε φέρουν πολλαπλές βαλβίδες ασφαλείας με βάση τον Ευρωπαϊκό κανονισμό και είναι απόλυτα πιστοποιημένα.

Υγραεριοκίνηση και Ασφάλεια

ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ

Θέλετε Προσφορά για LPG ή CNG? Έχετε ερωτήσεις που αφορούν την υγραεριοκίνηση ή την αεριοκίνηση?
Scroll to Top

ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ