Πόσο Δίκαιη η Μάχη Ανάμεσα στη Βενζίνη και το Υγραέριο;

Έχουμε κάνει λοιπόν τις συγκρίσεις μας, διερευνώντας τις διαφορές ανάμεσα στις ποικίλες μορφές καυσίμων. Ωστόσο, δεν έχουμε ακόμη συγκρίνει τη βενζίνη, ως κυρίαρχη μορφή καυσίμου, με τον πιο πολυσυζητημένο αυτή τη στιγμή «ανταγωνιστή» της, το υγραέριο στα αυτοκίνητα.

Το υγραέριο αποτελούσε μία εναλλακτική επιλογή για πολύ καιρό, ωστόσο ποτέ δεν είχε καταφέρει να αμφισβητήσει την κυριαρχία της βενζίνης στην αγορά καυσίμων.

Επί του παρόντος, οι μετατροπές των οχημάτων σε υγραεριοκίνηση ακολουθούν ανοδική πορεία, κυρίως ως απόρροια του γεγονότος ότι οι τιμές της βενζίνης κινούνται στα ουράνια και ότι το πετρέλαιο χάνει έδαφος ως πραγματική εναλλακτική στη βενζίνη.

Ας εξετάσουμε τα κύρια οφέλη που διέπουν αυτή τη στιγμή το υγραέριο στα αυτοκίνητα.

Πρώτα απ’ όλα συναντάμε τις χαμηλές εκπομπές σε διοξείδιο του άνθρακα, ακόμη και αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι το υγραέριο είναι λιγότερο αποδοτικό λίτρο προς λίτρο, εξακολουθεί να εκπέμπει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Επιπλέον, το χαμηλότερο κόστος αγοράς υγραερίου συνιστά πέρα από κάθε αμφιβολία τον πιο καθοριστικό λόγο της στροφής προς αυτή τη μορφή καυσίμου.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί, με το υγραέριο μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 50% κάθε μήνα από τα έξοδά σας για καύσιμα.

Η τιμή του αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στο μισό εκείνης για τη βενζίνη.

Ένα ακόμη σημαντικό όφελος από τη μετάβαση στο υγραέριο είναι ο οικολογικός τους χαρακτήρας και ότι ως υπεύθυνοι πολίτες εκπληρώνετε το χρέος σας απέναντι στο περιβάλλον.

Ο μύθος που είχε κάποτε επικρατήσει αναφορικά με τα φτωχά στάνταρ ασφάλειας της υγραεριοκίνησης, φαίνεται να καταρρέει ολοκληρωτικά καθώς δεν έχουν αναφερθεί ουσιαστικά προβλήματα ως προς τη λειτουργία του κινητήρα ή ατυχήματα.

Μπορεί στην αντιπαράθεση ανάμεσα στη βενζίνη και στο υγραέριο στα αυτοκίνητα να παραλείψαμε κάποια σημεία, όπως ο μικρότερος αποθηκευτικός χώρος και το υψηλότερο κόστος της υγραεριοκίνησης, ωστόσο αυτά αντισταθμίζονται γρήγορα εφόσον η οικονομία ξεκινά από την επόμενη κιόλας μέρα του ΙΧ που έχει υποστεί υγραεριοκίνηση.

Ο σκοπός αυτή της σύγκρισης αποβλέπει αποκλειστικά στο να τονιστεί ότι το υγραέριο στα αυτοκίνητα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και δικαίως.

Η αλήθεια είναι ότι εξοικονομεί χρήματα για τον ιδιοκτήτη ενός ΙΧ και προστατεύει το περιβάλλον.

Συνολικά, το υγραέριο είναι μία σπουδαία μορφή καυσίμου που μπορεί μελλοντικά να κερδίσει ολοκληρωτικά τη μάχη απέναντι στους άλλους ανταγωνιστές.

Εξάλλου, εξελίσσεται διαρκώς και οι τιμές ακολουθούν πτωτική πορεία, άρα όλο και περισσότερος κόσμος αρχίζει να το προτιμά για τον ανεφοδιασμό των οχημάτων τους.

Scroll to Top