Απόσβεση

Με το υγραέριο το κόστος κίνησης του αυτοκινήτου μειώνεται περίπου στο μισό. Η απόσβεση του κόστους εγκατάστασης του συστήματος υγραερίου γίνεται σε λιγότερο από ένα χρόνο για ένα αυτοκίνητο που διανύει 15.000-20.000 χλμ. ετησίως.

Είναι οικονομικό

Η οικονομία στην τσέπη σας είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της υγραεριοκίνησης αφού μειώνονται τα έξοδα της μετακίνησης σας κατά 40-50% περίπου, κυρίως γιατί και το LPG κοστίζει φθηνότερα από τη αμόλυβδη.

Ενδεικτικά, το κόστος της αμόλυβδης σε σχέση με το LPG, αυτήν την περίοδο κοστίζει περίπου το μισό σε σχέση με τη βενζίνη! Το κόστος ενός συστήματος LPG ποικίλλει, με τον κινητήρα, τα περιφερειακά μέρη κτλ., όμως ξεκινάει περίπου από τα 500 ευρώ.

Απόσβεση από τον πρώτο χρόνο, και φυσικά σας μένουν και στην τσέπη χρήματα.

Πλέον με την τιμή του υγραερίου κίνησης, τα συνολικά έξοδα κίνησης περιορίζονται ετησίως σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Ένας μέσος οδηγός διανύει σε ετήσια βάση περίπου 15.000 χιλιόμετρα και το αυτοκίνητό του παρουσιάζει μέση κατανάλωση 8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Διευκρινίζουμε επίσης ότι η τιμή κατανάλωσης αυξάνεται κατά 15% περίπου στην περίπτωση του υγραερίου (δηλαδή διαμορφώνεται στα 9,2 λίτρα/100 χλμ.).

Έτσι, για την κίνηση με υγραέριο, θα χρειαστείτε σε ετήσια βάση περίπου 1.000 ευρώ και την ίδια στιγμή το κόστος κίνησης με αμόλυβδη διαμορφώνεται στα 1.700 περίπου ευρώ (μέση τιμή βενζίνης 1,50 ευρώ/λίτρο).

Άρα, σε ετήσια βάση, το όφελος διαμορφώνεται περίπου στα 700 ευρώ.

Δηλαδή, θα έχουμε αποσβέσει τα χρήματα που δώσαμε για την τοποθέτηση του κιτ υγραερίου στο αυτοκίνητό μας μέσα στον ίδιο χρόνο και φυσικά θα έχουμε βάλει και κάτι στην τσέπη μας, αφού η τοποθέτηση ενός κιτ LPG, όπως αναφέραμε πιο πάνω, ξεκινά από τα 500 ευρώ για ένα 4-κύλινδρο κινητήρα.

Scroll to Top