Gas AutoCar

Τηλ: (+30) 210 5813424 Κινητό:    (+30) 6989 083257
Whatsup: (+30) 6932 571705

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ;

Υπάρχει μια αντίληψη θύματα της οποίας είμαστε αρκετοί, είναι πως το υγραέριο δεν είναι ασφαλές. Ότι σε περίπτωση σύγκρουσης είναι δυνατή η πρόκληση έκρηξης με καταστροφικές συνέπειες. Κάθε άλλο! Το υγραέριο είναι απόλυτα ασφαλές. Ασφαλέστερο ακόμα και από την βενζίνη.

Οι δεξαμενές υγραερίου, σύμφωνα με Crash Tests, αντέχουν σε μεγαλύτερες παραμορφώσεις από αυτές που υφίσταται ένα όχημα κατά την διάρκεια ακόμα και της πιο δυνατής σύγκρουσης. Διαθέτουν, επιπλέον, ειδική βαλβίδα ανακούφισης της πίεσης που δεν επιτρέπει την διάρρηξη της δεξαμενής. Τέλος έχουν ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα διακοπής παροχής καυσίμου σε περίπτωση απώλειας πίεσης ή έλλειψής του. Τα βενζινοκίνητα οχήματα δεν διαθέτουν τέτοιου είδους αυτοματισμό. Όσοι είχαν την ατυχία να εμπλακούν σε κάποιο τροχαίο ατύχημα θα θυμούνται σίγουρα την αγωνία να βγουν γρήγορα από το όχημα και να διακόψουν την παροχή καυσίμου και ηλεκτρισμού ώστε να αποφύγουν έκρηξη σε βενζινοκίνητο αυτοκίνητο.

2. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;

Η χρησιμοποίηση του υγραερίου στο όχημα σας συμβάλλει στην μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων και των αιωρούμενων καρκινογόνων σωματιδίων. Η μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου, η ελάττωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης επιτυγχάνεται με την εφαρμογή εναλλακτικών μορφών ενέργειας και καυσίμων (υγραέριο, φυσικό αέριο).

  Σύγκριση Ρύπων Υγραερίου με ρύπους άλλων καυσίμων

Ρύπος Αμόλυβδη Βενζίνη Πετρέλαιο Κίνησης
CO -55% -94%
HC -45% -81%
NOx -58% -57%
CO2 -12% -4%
Σωματίδια -39%

Το υγραέριο έχει μηδενική περιεκτικότητα σε μόλυβδο και ρυπαίνει σε ποσοστό -55% με μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και οξείδια του αζώτου (NOx) την ατμόσφαιρα σε σύγκριση με την αμόλυβδη βενζίνη.

3. ΠΟΣΟ ΚΑΙΕΙ (ΤΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΧΕΙ);

ΚΑΙΕΙ ΜΕΧΡΙ 20% ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ.ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΠΟΛΛΑ ΚΑΙΝΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 10% ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΔΗΛ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ 10ΛΤ/100ΧΛΜ ΣΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΘΑ ΚΑΙΕΙ ΕΩΣ 12ΛΤ/100 ΧΛΜ.Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙΜΗΣ.

4. ΠΟΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΧΩ;

ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 40%. ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΜΕΤΡΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΟΦΕΛΟΣ.

5. Η ΜΠΟΥΚΑΛΑ (ΔΕΞΑΜΕΝΗ) ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ; ΠΟΣΟ ΧΩΡΟ ΤΡΩΕΙ ΣΤΟ ΠΟΡΤ ΠΑΓΚΑΖ;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΕΣ (ΤΥΠΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ) ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΡΡΟΕΙΔΗΣ (ΤΥΠΟΥ ΡΕΖΕΡΒΑΣ) ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΕΖΕΡΒΑΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΠΟΡΤ ΠΑΓΚΑΖ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΙΤ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΡΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ.

6.ΤΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΧΩ;

ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ (ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ 400 ΜΕ 600 ΧΛΜ.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΣΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ.

7. Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ;

ΟΧΙ. ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΕ ΓΚΑΖΙ.ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΤ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΥΣΙΜΟ.ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ.

8. ΕΧΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟ ΚΙΤ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ;

ΒΕΒΑΙΩΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ”ΔΙΑΒΑΖΕΙ” ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΘΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΠΕΚ ΨΕΚΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ.

9. ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΩ ΑΠΟ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ;

ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΑΠΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΥΣΙΜΟ ΣΤΟ ΑΛΛΟ.

10. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ;

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΑ LED ΠΟΥ ΑΝΑΒΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΣΟ ΓΕΜΑΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΟΥΚΑΛΑ.ΟΤΑΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΑΒΕΙ ΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΑΜΠΑΚΙ.

11. ΑΝ ΞΕΜΕΙΝΩ ΑΠΟ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟ;

ΝΑΙ ΓΙΑ ΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ.

12. ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ;

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ  ΓΥΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΕ ΓΚΑΖΙ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΓΚΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

13. Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΧΑΛΑΕΙ; ΟΙ ΒΑΛΒΙΔΕΣ;

Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ. ΟΙ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ.

14. ΧΑΝΕΙ ΣΕ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ, ΙΣΧΥ; ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ;

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!

15. ΠΟΣΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΧΕΙ;

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΛΛΑΧΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΙΜΗ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ.

16. Η ΤΙΜΗ ΘΑ ΕΞΙΣΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ;

ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΞΙΣΩΘΕΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΥΣΙΜΟ ΕΧΕΙ 0.7 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ 1.25 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ.ΑΥΤΟ ΓΑΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΙΥΛΗΣΤΗΡΙΟΥ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΞΙΣΩΘΕΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ,ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *